Novice

V letu 2020 sem ustvarila svoj Youtube kanal. Citrarje in citrarke na tem mestu povabim, da si ogledate, kako sem pripravila podporo zbirkam pesmi Citre ACitre B in Citre C (kot play-a-long) ter učbenikoma Citre 1 in Citre 2 (1. del, 2. del, 3. del). Verjamem, da bi bilo igranje ob kakšnem posnetku za marsikaterega citrarja dodaten izziv, pomoč in morda tudi pozitivna spodbuda. Ljubitelje citer pa povabim, da poslušajo vrsto zanimivih posnetkov v nastajanju, Zither moves - Citre v živo

Citrar ima tri možnosti igranja ob posnetku, saj je na začetku vedno najprej duet, nato pa 1. in 2. glas posamezno. Posnetki za učbenika Citre 1 in Citre 2 so pretežno posneti v različnih tempih. Po navadi je najprej slišati skladbo v hitrem tempu in brez metronoma, nato v najpočasnejšem tempu (z metronomom v ozadju), nato še malo hitreje in še malo hitreje. Z miško se lahko enostavno prestavimo na željeni tempo, saj so v pomoč črtice, ki se vidijo v predvajalni vrstici. 

 
 

»Vrtavka … Tako kot so raznolike in pisane vrtavke, takšen je tudi zven citer …«

Oktobra 2016 je izšla moja tretja zgoščenka Vrtavka. Če vas zanima nadgradnja zvena citer kot koncertnega in virtuoznega glasbila ... Na njej so tako avtorske skladbe kot skladbe drugih slovenskih skladateljic.

V zadnjih nekaj letih je nastalo kar nekaj lepih skladb za citre solo, zato se je Irena odločila v letu 2016, da jih posname. S tem sledi rdeči niti druge zgoščenke – Cvetje v Bachu, a se tokrat osredotoči izključno na avtorske skladbe in dela drugih slovenskih skladateljic (Urška Orešič Šantavec, Tina Mauko). Gre za sodobnejši pristop, ki je blizu mladim. Zgoščenka je simpatično nadaljevanje njene začrtane poti in je nadgradnja zvena citer kot koncertnega in virtuoznega glasbila.

Naročilo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.